‘Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere Ev Sahipliği Yapan İller İçin Temiz Enerji ve Enerji Verimliliği Önlemleri Projesi’ ile Suriye krizi sonrası göç nedeniyle artan eğitim talebi sonucunda ihtiyaç duyulan kaynağın, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği çalışmaları ile sürdürülebilir bir şekilde sağlanması hedeflenmiştir. Proje sayesinde yapılacak tasarruf ile yaratılacak kaynağın o illerdeki diğer eğitim yatırımlarının enerji ihtiyaçları için kullanılması hedeflenmiştir.
11 il, 92 okul ve 2 arazide yürütülen bu proje ile Suriye göçü sonrası enerji talebinin karşılanması için; 2 araziye toplam 14 MW Güneş Enerjisi Santrali (GES), 51 okulun çatısına toplam 6 MW PV kurulumu ve 41 okulun enerji verimliliği dönüşümü sağlanarak katkı sağlanmıştır. Yenilenebilir enerji yatırımları sayesinde 555 eşdeğer okulun ve 420.000 öğrencinin eğitim binalarının enerji ihtiyacı karşılanacak ve toplam 24.000 ton karbondioksit salımı engellenecektir.
Proje, Avrupa Birliği (AB) finansmanı ve KfW (KfW Kalkınma Bankası) aracılığı ile Millî Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü tarafından uygulanmaktadır.
Görünürlük ve İletişim Yönetimi
Mülteciler
Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilirlik
Eğitim
© Copyright Tüm Hakları Saklıdır. Powered by Anahtar Creative
2023